Taylor'd Gardens
West Vancouver

Before

After

     Once a lawn straddling three properties, it was a playground for adventurous children. The children have grown, the neighbours have changed, fences and hedges have gone up leaving the garden smaller and in need of a change.
     The owners wanted a place to sit beneath an ancient apple tree, a raised vegetable bed in the sunniest spot and a small feature to be an excuse for strolling about the garden.
     The old lawn's sod was used as the base for a large berm the length of the house and for two smaller berms that embrace the small patch of lawn like two arms. Three sun-loving shrubs were retained in position and became the anchors for a pollinator-friendly planting. Sinuous gravel paths lead strollers past a seating area and a vegetable bed to end at a peaceful rock formation beneath a Japanese maple.