Taylor'd Gardens
Kensington

Before

After

     House renovations left a steep, muddy slope to the back stairs which the client wished to make cleaner, wider and to be the beginning of a mossy path leading down the seldom used side of the house.
     The slope was excavated so a wooden retaining wall that matched the back stairs could be installed. Gravel was laid at the foot of the wall to provide dry passage to the side path and herbs were planted along the top. The side path was built with re-used bricks and designed to change from formal to informal as it progressed.
     The original plants for this narrow, shady, damp area came from a house that was being torn down. Many suitable plants have since been added. Moss was planted in several places and is slowly growing along the sides of the path.